Nettisite.fi

Opi tienaamaan rahaa netin kautta

Miten tienata rahaa Youtubessa

Youtube on aivan valtava nettisivusto nykypäivänä. Sivustolle ladataan päivittäin aivan käsittämättömiä määriä videoita, eikä yhdenkään ihmisen elinaika riittäisi lähimainkaan kaikkien videoiden katsomiseen. Siltikin suurimmalla osalla videoista todennäköisesti on ainakin jonkin verran katsojia, ja parhaiden videoiden katsojaluvut kiipeävät satoihin miljooniin – ja jopa tätä korkeammallekin.

Nykymaailmassa voisi sanoa, että huomio on yhtä kuin rahaa. Jos siis onnistut tekemään videon, jota katsoo esimerkiksi miljoona ihmistä, voit olla varma, että joku on valmis maksamaan sinulle asiasta. Samalla kun videoiden määrä on räjähtänyt Youtubessa käsiin, on myös katselukertojen keräämisestä tullut entistä haastavampaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hyvin valmistautunut käyttäjä – itse asiassa lähes kuka tahansa – pystyisi ajan kanssa kasvattamaan itselleen valtavaa yleisöä.

Tässä artikkelissamme kerromme sinulle kädestä kiinni pitäen, millä tavoin sinä voit tehdä Youtubesta oman rahasamposi. Miksi vain katsoa loputtomasti muiden videoita, kun voit saada rahaa siitä, että muut katsovat omaasi?

  1. Aloita oma Youtube-kanavasi. Youtubessa et luo niinkään käyttäjätunnusta, vaan oman kanavasi, sillä jokaisella Youtube-tilillä on käytännössä oma kanavansa. Jos sinulla on jo valmiiksi Google-tili, tullaan tämä yhdistämään Youtube-kanavaasi. Huomaathan, että hyvä Youtube-nimi on kaiken A ja O. Tätä voi kuitenkin onneksi vaihtaa Google+-tiliä muokkaamalla, joten kaikki ei ole vielä pielessä, jos olet valinnut aikanaan oman nimesi.
  2. Lisää sisältöä. Suosittelemme lisäämään palveluun ennen kaikkea korkealaatuista materiaalia, joka ei ole myöskään liian pitkäveteistä. Videoiden kesto tosin kannattaa aina suhteuttaa videon aiheeseen, joten aina lyhyys ei ole mikään ehdoton tavoite. On myös tärkeää pyrkiä lataamaan sisältöä säännöllisesti ja huomata se, että laatu todennäköisesti paranee matkan varrella – harjoitus tekee mestarin.
  3. Muista kunnon puitteet. Sisältönsä laatua voi parantaa esimerkiksi hankkimalla entistä paremman kameran tai laadukkaamman editointiohjelman. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota valaistukseen, tärinän eliminoimiseen ja niin edelleen. Mitä viimeistellympi tuote, sitä todennäköisemmin katsojat katsovat pidempäänkin kuin vain 3 sekuntia.
  4. Jaa videotasi. Yleisön kasvattaminen ei ole helppoa. Kannattaa kuitenkin ladata uutta materiaalia säännöllisesti ja jakaa videonsa myös Twitteriin, Facebookiin ja muualle sopiviin paikkoihin – vaikkapa omaan blogiisi. Tarvitset kanavallesi tilaajia voidaksesi saada sponsoreita ja mainostuloja. Kannattaa myös olla vuorovaikutuksessa katsojien kanssa, vastailla heidän kommentteihinsa (mutta ei liikaa, jotta mystisyyden aura ei täysin katoa) sekä tehdä heille toisinaan myös vastausvideoita.
  5. Monetisoi videosi. Käyttäjän tulee itse klikata Youtuben Video manager -asetuksista lupa Youtubelle laittaa videoihin mainoksia. Tässä vaiheessa on syytä myös varmistaa, että videoissa ei ole käytössä copyrightattua materiaalia, sillä et saa rahastaa muiden omistamalla sisällöllä (esimerkiksi musiikilla).
  6. Kurkkaa analyytikasta menestyksesi taso. Kun olet upannut nettiin videoita ja siirtänyt ne monetisoiduiksi, voit katsoa kanavasi analytiikkaa. Siellä kerrotaan, kuinka paljon olet tienannut, miten mainoksilla menee, montako katselukertaa sinulla on, millaiset käyttäjäsegmentit seuraavat kanavaasi ja niin edelleen. Näitä tietoja tulkitsemalla voit myös tehdä mahdollisia korjausliikkeitä.
  7. Jatka, jatka ja jatka. Se, kuinka nopeasti alat tienaamaan, riippuu siitä, kuinka laadukasta sisältösi on ja kuinka hyvin oikeat ihmiset löytävät sen. Kannattaakin jatkaa videoiden lisäämistä ja pitää jatkuvasti laatu korkeana, niin vähitellen videot alkavat saavuttaa suurempaa yleisöä. Kun käyttäjät sitten vähitellen löytävät kanavasi, saattavat he jäädä katselemaan useampiakin videoitasi kerralla ja vähitellen jäädä koukkoon. On vaikea fanittaa kanavaa, jolla on vain yksi kiinnostava video. Menestyminen vaatii aikaa ja jaksamista.

Toivottavasti neuvomme auttoivat sinua. On loppujen lopuksi sinusta kiinni valita toimiva videoaihe ja kääntää se menestykseksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *