Nettisite.fi

Opi tienaamaan rahaa netin kautta

Kuinka perustaa nettikauppa

”Työlki ellää, mut kaupal rikastuu”, lauloivat Kuunkuiskaajat Suomen Euroviisu-edustajana aikanaan. Elämme kansainvälisessä maailmassa, jossa pystyy tienaamaan hyvinkin yksinkertaisilla ideoilla, kunhan näitä ideoita vain myy tarpeeksi monelle ihmiselle. Yksi hyvä tapa saavuttaa kansainvälistä suosiota ja tienata aivan vähintäänkin mukavaa karkkirahaa on perustaa nettikauppa, jossa myydään tavaraa joko ainoastaan Suomen markkinoilla tai sitten maailmallekin. Me tässä artikkelissa esittelemme hieman, miten nettikaupan perustaminen käytännössä tapahtuu.

Mitä nettikaupan perustamiseen tarvitaan?

Ensimmäinen vaihe nettikaupan perustamisessa on tietenkin kartoittaa, ovatko omat edellytykset tehtävässä onnistumiseen kunnossa. Pääasiassa kuka tahansa omasta kaupasta haaveileva onnistuu kyllä kaupan pystyttämisessä, kunhan perusymmärrys tietotekniikasta on olemassa. Minkäänlainen tietokonevelho ei kuitenkaan tarvitse olla.

Tässä asiat, mitä tarvitset:

1. Idea nettisivun URL-osoitteeksi
2. Nettisivujen hostaajapalvelu
3. Puoli tuntia jakamatonta huomiotasi

Kun suunnittelet nettikaupan WordPressillä, et tarvitse kuin 30 minuuttia koko homman toteuttamiseen. Oman kivijalkakaupan perustaminen voi viedä kuukausia aikaa ja vaatii loputtomasti paperityötä, mutta netissä kaikki on nopeampaa.

Näin etenet

Moni nettikaupasta haaveileva tekee virheen sopivan nettialustan valitsemisessa. Me suosittelemme käyttämään joko Shopifyta tai WordPressiä sekä WooCommercea. WooCommercen käyttäminen ei ole kovinkaan halpaa, joten suosittelemme WordPressiä. Nettisivun nimi maksaa yleensä noin 15 euroa vuodessa, ylläpitäminen 8 euroa kuussa ja SSL-salaussertifikaatti noin 70 euroa vuodessa. Parhaimmillaan tarjolla on kuitenkin myös räätälöityjä, huomattavasti halvempiakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi Bluehost-nimistä palvelua esimerkiksi kannattaa pitää silmällä.

WordPressillä sivuston luominen on yksinkertaista ja opastettua. Palvelusta löytyy sisäänrakennettuna kätevät ohjeet sivuston perustamiseen.

Kun sitten olet valmis aloittamaan myymisen sivustollasi, tulee sinun lisätä WordPressin kojelaudalla oleva WooCommerce käyttöön. Myös tämä onnistuu opastetusti. Pääset valitsemaan muun muassa sen, missä valuutassa kauppasi toimii ja missä se fyysisesti sijaitsee. Samoin toimituskulu- ja veroasiat selviävät WooCommercen kautta vaivattomasti. Palvelun kautta voi kaupitella tavaraa niin fyysisesti kuin digitaalisestikin. Kaikki on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi myös aloitteleville nettikauppaajille.

WooCommercen kautta voit myös lisätä tuotteita kauppaasi ja lisätä niille kuvauksia. Tämäkin on tehty helpoksi aloittelijoita silmällä pitäen. Omalle kaupalleen voi myös räätälöidä oman teeman tai käyttää jo valmiina olevia teemoja. Nettikauppoja selatessasi olet saattanut huomata, että monet nettikaupat ovat hoitaneet esillepanonsa jokseenkin samalla tavalla kuin kilpailijansa. Tämä johtuu siitä, että myös useat suuremmista nettikaupoista ja muista internetsivustoista käyttävät nimenomaan WordPressin kaltaisia ohjelmia sivustojensa perustamiseen. Sinun ei siis tarvitse turhaan pelätä, että sivuistasi tulisi vääjäämättä huonomman näköiset kuin pidempään alalla olevista sivustoista. WordPress – samoin kuin sinäkin – hyötyy siitä, että palvelu on toimiva ja tyylikäs ja ihmiset haluavat käyttää sitä.

Ja ei kun kehittämään

Kun nettikauppasi on viimein valmis ja online-tilassa, saatat haluta lisätä sille enemmänkin ominaisuuksia ja kasvattaa sitä vähitellen. Esimerkiksi niin sanottujen About-sivujen ja yhteydenottolomakkeiden lisääminen onnistuu WordPressin plugineilla eli lisäsovelluksilla. Näitäkin on jo valmiiksi tarjolla 46 000, joten lähinnä oma mielikuvituksesi on rajana.

Näin helppoa se oli

Kuten oletettavasti huomasit, nettikaupan perustaminen on helpompaa kuin mitä moni voisi kuvitellakaan. Tästä kiitos muun muassa WordPressin kaltaisille palveluille, joilla nettikaupan perustaminen onnistuu vaivattomasti rasteja ruuhun latomalla. Valmiit sapluunat ja kattavat ohjeistukset odottavat ja tekevät kaupankäymisestä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Ei siis ole ihmekään, että netistä löytyy niinkin paljon erilaisia ja erityylisiä kauppasivustoja.

Kenties et aiemmin ollut edes tiedostanut nettikaupan perustamista mahdollisuutena. Ehkäpä mieleesi nyt juolahtaa muutamiakin erilaisia asioita, joita voisit kaupata. Oli kyseessä sitten lastenvaatteiden myyminen tai vanhan perhereseptin mukaisten keksien kauppaaminen, nettikauppa on kuin onkin vuonna 2017 hyvinkin helppo perustaa. Ja jos näiden ohjeidemme myötä löydät itsesi kiipelistä, niin ei muuta kuin hakukone auki tarkempia tapauskohtaisia neuvoja varten. Olemme kuitenkin tarjonneet pähkinänkuoressa tiedot siitä, kuinka vaivattomasti homma tänä päivänä voikaan sujua. Muista myös, että löydät lisää rahantekokeinoja etusivuiltamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *