Nettisite.fi

Opi tienaamaan rahaa netin kautta

Kuinka ostaa oma verkkotunnus

Internetissä on miljoonia ja taas miljoonia nettisivustoja. Itse asiassa niitä on tässä vaiheessa jo niin paljon, että se ei edes enää naurata. Moni meistä muistanee ajan, kun suomalaiset ensimmäistä kertaa pääsivät 90-luvulla kokeilemaan internettiä omilla hitailla modeemiyhteyksillään. Tuohon aikaan netin käytöstä maksettiin minuuttitaksaa, kun taas nykyisin moni meistä saattaa omistaa kahdesta neljäänkin laitetta, jotka ovat netissä yötä päivää ottamassa vastaan viestejä, sähköposteja ja mitä milloinkin ilmoituksia.

Tänä päivänä moni meistä saattaa olla myös kiinnostunut oman verkkotunnuksen eli URL-osoitteen ostamisesta. Nettisivustojen ja nettikauppojen perustaminen on aikaisempaa huomattavasti helpompaa, ja esimerkiksi WordPressiltä löytyy tähän jopa omat opastetut palvelunsa. Näin ollen kerromme tässä artikkelissamme hieman tarkemmin siitä, miten saat tietyn nettiosoitteen omaan käyttöösi omalle sivullesi.

Syitä hankkia oma verkkotunnus

Syitä verkkotunnuksen hankkimiseen on useita. Käyttäjällä ei tarvitse olla edes yritystä tai organisaatiota, vaan sivuston voi perustaa itselleen myös yksityishenkilö, esimerkiksi bloginpitäjä.

Alla neljä syytä hankkia oma verkkotunnus:

  1. Vaikka vaihtaisit nettisivusi ylläpitäjää, et menetä sivustoasi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos joskus joudut vaihtamaan sivustosi alustaa, pitää nettitunnus sivuston edelleen käytössä. Jos sinulla on esimerkiksi sivu nimeltä maisansivut.com, toimii se käyttäjillesi siinäkin vaiheessa, kun päädyt vaihtamaan sivuston fyysistä sijaintia.
  2. Jos sinulla on oma yritys, niin omien sivujen omistaminen luo sille uskottavuutta ja luotettavuutta. Erikoinen, satunnainen nettiosoite karkoittaa helposti sellaisetkin asiakkaat, jotka olisivat olleet enemmän kuin valmiita käyttämään rahaa tuotteisiisi.
  3. Yritystäsi hyvin kuvaava nimi saa asiakkaasi muistamaan sinut. On tärkeää käyttää järkeä oman verkkotunnuksen rekisteröimisessä. Hauskat nimimerkkimäiset inside-vitsit ja muut vastaavat eivät tule kysymykseen silloin, jos pyrit tavoittamaan mahdollisimman laajan, maksavan yleisön. Suosittelemmekin suosimaan yksinkertaisia, lyhyitä ja ytimekkäitä verkkotunnuksia. Tällöin niiden kirjoittaminen ja muistaminen on vaivatonta ja asiakkaat palaavat sivuillesi varmemmin uudestaankin.
  4. Mikäli kaipaat sivuille myös sponsoreita tai mainostajia, hyvä nimi auttaa. Jos nimi on ytimekäs ja kuvaava, on sponsoreilla ja muilla mahdollisilla mainostajilla ja linkkaajilla helpompi tukea sivustoasi. Sanotaan, että nimi ei miestä pahenna, mutta nettisivulle huono tai liian humoristinen ja vitsikäs nimi saattaa olla liikaa.

Näin toimit

Yksi tapa rekisteröidä oma nettisivusto on hoitaa tämä kotimaisen domainkeskus.comin kautta, mutta tarjolla on myös monia muita palveluita. Esimerkiksi tunnetut .com, .net, .org ja .info-domainit ovat vapaasti käytettävissä. Aluksi sinun tulee vain varmistaa, että haluamasi nettitunnus ei ole jo käytössä.

Oman sivuston rekisteörityminen maksaa tyypillisesti noin 10–40 euroa, millä nettiosoitteen saa käyttöönsä vuodeksi. Kun vuosi on kulunut, tulee vuosimaksu maksaa uudelleen – todennäköisesti samanhintaisena. Otathan huomioon, että verkkotunnuksen myyjä ei kuitenkaan ole sama asia kuin palveluntarjoaja, vaan sinun tulee hankkia sivustollesi toimiva alusta lisäksi. Aiemmin jo mainittu WordPress on yksi potentiaalinen vaihtoehto.

Kannattaa pitää huolta siitä, että käyttää verkkotunnusta rekisteröidessä rehellistä palvelua, jotta rekisteröidyn tunnuksen oikeudet todella siirtyvät suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä.

Pidäthän myös kiirettä, sillä jotkut ihmiset sanovat, että kaikki hyvät nimet ovat jo menneet. Tämä tuskin pitää paikkansa, mutta saatat silti joutua jonkin verran raapimaan päätäsi ennen kuin sopiva, yleistajuinen nimi tulee mieleen. Muistathan kuitenkin, että toisin kuin esimerkiksi musiikkimaailmassa, josta löytyy Klamydian ja Kakkahädän kaltaisia artistinimiä, kilpailullisessa verkkomaailmassa on tärkeää suhtautua asiaan vakavasti. Tämä tosin riippuu paljon siitäkin, millaisella alalla toimit ja millaista asiakas- tai vaihtoehtoisesti lukijayleisöä sivuillesi halajat.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet löytänyt sopivan paikan rekisteröidä verkkotunnuksesi, tulee sinun enää siirtää valmis sivusi tälle tunnukselle. Lisätietoa näistä löydät sekä rekisteröintipalvelultasi että nettisivusi palveluntarjoajalta. Mitenkään vaikeaa tämä ei kuitenkaan ole, joten jos olet aina haaveillut omista verkkosivustoistasi, niin ei muuta kuin toteuttamaan tämä unelma. Käy lukemassa Nettisiten etusivuilta vaihtoehtoja mihin voit käyttää verkkotunnusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *