Nettisite.fi

Opi tienaamaan rahaa netin kautta

5 askelta hyvään verkkoseminaariin

Oletko koskaan haaveillut mahdollisuudesta luennoida täydelle salille ihmisiä jostakin sellaisesta asiasta, josta tiedät keskimääräistä enemmän? Kenties tämä kuulostaa pelottavalta asialta – moni omien alansa ja kiinnostuksen kohteidensa ammattilaisista ei ole kiinnostunut julkisesta puhumisesta. Esiintyminen on asia, joka saattaa ajatuksena jopa kammottaa.

Netissä esiintyminen on kuitenkin helpompaa, sillä et joudu luennoimaan fyysisesti paikalla oleville ihmisille. Sen sijaan kaikki yleisösi on oman monitorinsa takana seuraamassa keskusteluasi. Kyseessä onkin erinomainen mahdollisuus tienata rahaa. Omaa monipuolisuuttaan ja tietotaitoaan kannattaa ehdottomasti markkinoida, jos osaa muodostaa siitä sopivia lauseita. Tänä päivänä ihmisten ei tarvitse myydä ainoastaan tekemäänsä työtä, vaan myös ammattitaito on markkinoilla kova sana. Mikset siis laittaisi hintaa omalle tietämyksellesi ja myisi luentojasi vaivattomasti netin kautta?

Alla muutamia asioita, joita kannattaa miettiä oman seminaarinsa luomisessa. On myös hyvä huomata, että useimmat luennoitsijat tarjoavat webinaaristaan myös jonkinlaisen ilmaisversio eli maistiaisen. Myös tästä asiasta kerromme alla.

  1. Hanki sponsori. Sponsorit helpottavat sinun työtäsi, ja sinä helpotat sponsorien työtä. Sponsorit saavat sinulta tarvitsemaansa näkyvyyttä ja markkinointiapua, ja vastapainoksi he antavat sinulle rahaa ja näin ollen mahdollisuuksia toteuttaa omaa visiotasi. Huomaa kuitenkin, että sponsorin ei välttämättä tarvitse olla mikään jättimäinen, miljoonien liikevaihdon omaava yritys, vaan voit hankkia sponsoriksi useita pienempiä yrityksiä, jotka myös tarvitsevat näkyvyyttä.
  2. Opeta, älä myy. Jos aiot antaa ilmaiseksi seminaarin tai pari, pidä huolta siitä, että seminaarit ovat silti korkealaatuisia, eivätkä pelkkää salakavalaa myymistä. Tänä päivänä ihmiset olettavat saavansa laatua jo ilmaiseksikin, joten jos veloitat pienemmistäkin etuudesta tai vaihtoehtoisesti kitsastelet ilmaisen tarjontasi kanssa, näkevät ihmiset herkästi lävitsesi, eivätkä enää palaa asiakkaaksesi. Tärkeää on ensin saavuttaa luottamus – ja sitten vasta alkaa myymään rehellisesti.
  3. Valitse huolella seminaarisi alusta. Seminaareja pystyy järjestämään useilla eri alustoilla. Kannattaa miettiä omaa yritystäsi ja seminaarisi aihetta – ilmaisella alustalla järjestäminen saattaa näyttää ulospäin halvalta. Samoin kannattaa investoida alustoihin, joissa on mukana työkaluja, joilla voit olla vuorovaikutuksessa katselijoidesi kanssa. Pelkkä luennoiminen ja pönöttäminen ei välttämättä vetoa ihmisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Usein katselijoiden aktivoiminen tekee koko kokemuksesta vähemmän raskaamman ja onnistuu myymään kauppaamasi tuotteen tai sanomaan helpommin.
  4. Bonussisältö kannattaa. Nykypäivänä netistä löytää valtavasti tietoa, joten voi olla hankalaa saada ihmiset maksamaan sisällöstä. Näin ollen jo ilmaisen sisällön tulee olla tarpeeksi hyvää, jotta ihmiset ovat valmiita avaamaan rahasäkkinsä nyörit. Kannattaakin harkita myös ilmaisen oheismateriaalin tekemistä – esimerkiksi PDF-workbook-tyylinen ratkaisu voi toimia samoin kuin asian tiimoilta bloggaaminen. Tällä tavoin pystyt samalla pitämään ihmiset keskittyneenä tarjoamaasi materiaaliin. Siinä vaiheessa, kun ihmiset kokevat saaneensa tarpeeksi hyvää sisältöä ilmaiseksi, tuntuu heistä luotettavammalta ja mukavammalta maksaa myös premium-palvelusta.
  5. Luo arkisto ja mainosta sitä. Verkkoseminaareissa on se hyvä puoli, että niiden ei aina tarvitse olla livenä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit myös nauhottaa tekemäsi seminaarit ja kaupata niitä tämän jälkeen arkistossa. Näin ollen uudet asiakkaasi pääsevät mahdollisesti kiinteällä hinnalla nauttimaan tuoreista puheistasi, mutta samalla heille avautuu kokonainen kirjasto historiikkiakin. Mitä enemmän sisältöä samalla rahalla saa, sitä mieluummin ihmiset maksavat.

Kun otat nämä listaamamme asiat huoioon, olet heti lähempänä menestymistä ja oikeasti kannattavan nettiseminaarin pitämistä. Seuraavaksi sinun täytyy ainoastaan keksiä aihe, josta haluat puhua ja jonka koet voivasi kääntää rahaksi. Kaikkein tärkeintä on, että olet seminaaria pitäessäsi hyvin valmistautunut ja vaikutat oikeasti ammattilaiselta. Ihmiset eivät mene herkästi halpaan, joten kannattaa todella tietää, mistä puhuu – muutoin siitä ei ole kukaan valmis maksamaan euroakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *